QUIS UT DEUS ?!

ponedeljek, 18. avgust 2014






HIGGS BOSON - GOD PARTICLE - ŠE EN STREL V PRAZNO

Julija 2012. leta so v Melbournu v Avstraliji na mednarodnem srečanju 800 fizikov oznanili odkritje subatomskega delca, ki so ga poimenovali Higgs boson in "God patricle". Odkrili so ga s pomočjo nekaj milijard dolarjev vrednega podzemeljskega predora, dolgega 17 km.

Do tu je vse lepo in prav. Vsak dan odkrijejo znanstveniki kaj novega na tem Božjem svetu, ker ga je ustvaril neskončno inteligenten in zanimiv Bog, ki je brezmejna Skrivnost za človeka in zato je tudi Božje stvarstvo velika skrivnost, ki jo človek odkriva. A potem so ti znanstveniki prestopili meje svoje kompetence, ker so izjavili, da je Higgs boson najvišja razlaga našega sveta. To je pa področje metafizike in zato področje vere. Trditi, da je ta Higgs boson z evolucijo ustvaril materijo, je podobno kot trditi, da je les napravil leseno hišo ali železobeton nebotičnik. Ne les ne železobeton ne zadostujeta za hišo ali nebotičnik. Potrebna sta še razum in informacija. Enako je z nastankom življenja, ki ga noben znanstvenik na tem svetu ne more zgolj znanstveno razložiti.

Za življenje je bistvena genetska DNA digitalna kodirana informacija, ki jo more dati samo inteligentno bitje in ne more nastati sama od sebe. Ta informacija je nujno potrebna za nastanek aminokislin in proteinov, ti so pa spet nujni za DNA. Gre torej za vprašanje: Kaj je bilo prej: kokoš ali jajce? Odgovor je čisto preprost za človeka, ki išče in želi samo resnico: Najprej je bil neskončno inteligentni Bog, ki je kot edini očividec dal zapisati v Svetem pismu, kako in čemu je ustvaril svet pred cca. 6000 letii.

Kozmična in biološka evolucija, big-beng ali veliki pok, milijonizem in miljardizem, heliocentrizem...vse to pa so zgolj velike laži, s pomočjo katerih večina ljudi beži pred odgovornostjo pred Bogom za svoje grešno življenje. Ni zaman Jezus povedal, da je široka pot, ki vodi v pogubo in mnogo jih po njej hodi, ozka pa je pot, ki vodi v življenje in Nebesa in malo jih hoče po njej iti.

Higgs boson so razglasili še za en izgovor več za beg pred Bogom, ki pa je naš Stvarnik, Odrešenik in Sodnik, naša edina Sreča, ker je sam absolutno srečen in nas želi osrečiti pri sebi za vso Večnost v Nebesih. Potrebno je samo sodelovati z njegovo milostjo in živeti po njegovih zapovedih v Njegovi katoliški Cerkvi.