QUIS UT DEUS ?!

ponedeljek, 19. januar 2015

V KAKŠNEM VEKU ŽIVIMO DANES?!

SREDNJI VEK - ZLATI VEK -NAJNAPREDNEJŠI VEK


Profesor Joao Luis Cesar das Neves, vodja znanstvenega sveta Fakultete za ekonomijo in upravljanje Katoliške univerze v Lizboni, je prepričan, da je bil srednji vek, po krivici in po hudičevi hudobiji imenovan temni vek, čas do takrat največjih tehnoloških dosežkov ter umetnostne in institucionalne ustvarjalnosti.


Pravi, da je Krščanstvo rodilo dvig praktične ustvarjalnosti. Posledica tega je bilo izboljšano življenje na vasi. Srednji vek je prispeval izredne izume za izboljšanje vsakdanjega življenja v tem času: konjske podkve, plug, očala, vodno kulturo, triletni krožni sejalni sistem, dimnike, ure, samokolnice in druge iznajdbe.
Dosežki srednjega veka, Kristokracije in Katoliške civilizacije, so tudi glasbena notacija. gotska arhitektura, oljno slikarstvo, soneti, Univerze, temelji znanosti, svoboda za sužnje...
Ključno vlogo pri vseh teh dosežkih svetlega in civiliziranega srednjega veka so imeli samostani, katedralne šole ter zaupanje v Katoliško teologijo.
V srednjem veku so ob vsaki inventuri podjetja naredili tudi sklad za uboge. Ta denar je bil registriran v imenu "našega dobrega Gospoda Boga". Če so podjetje ukinili, so ubogi spet bili deležni pozornosti.
V srednjem veku so vedeli, da je človek ustvarjen po Božji podobi in da živali niso. Zato je imel vsak svoje mesto - človek je bil odgovoren oskrbnik Božjega stvarstva. V srednjem veku so bili Katoliški ljudje CIVILIZIRANI , ker je vladala KATOLIŠKA CIVILIZACIJA s Kristusom Kraljem in Marijo Kraljico na čelu.
Kako bi potem poimenovali sedanji vek 21. stoletja, v katerem večina držav na svetu uzakonja ločitev zakona, pornografijo, morjenje nerojenih otrok ali abortus, kontracepcijo, sodomizem, poizkuse na nerojenih otrocih ter mnoge že evtanazijo, sodomistične zveze, sežiganje mrličev ter druge zablode?
Kako naj imenujemo današnji vek, kjer dajo neki orangutanki človeške pravice, ki jih ljudem zanikajo?  Kako naj se imenuje doba, ko se neki tabloid nekaznovano in Bogokletno norčuje iz Troedinega Boga ter Kristusovega namestnika, ki ga nariše pri maši s kondomom v rokah, namesto s hostijo? Kako naj imenujemo naš čas, v katerem večina Cerkvene hierarhije uči, da si more vsak posameznik sam izbirati katerokoli vero (ali nevero)?
       Kako naj imenujemo naš čas, v katerem so si izmislili teorijo spolov, po kateri si more vsak sam po mili volji napuhnjeno in arogantno izbirati svoj spol in ga menjavati po želji tudi na račun države? Zaradi tega bi sedaj vsaka šola in javna ustanova morala imeti vsaj pol ducata različnih WC-jev: enega za moške, enega za ženske, enega za tiste, ki so obeh spolov, enega za tiste, ki nimajo nobenega spola, enega za moške, ki so postali ženke, enega za ženske, ki so postale moški, enega za...Boljše, da neham, kajti OZN ima menda na svojem spletu kar cca. 16 definicij spola in če bodo za vse te morali delati posebna stranišča, potem bo za drugo ostalo bolj malo prostora in denarja. Kakorkoli že, takšen vek, ki si izmišlja in počne takšne neumnosti moremo v primerjavi s svetlim srednjim vekom imenovati le TEMNI VEK BARBARSTVA IN IZGUBE ZDRAVE PAMETI.

Bog daj, da bi se spet vrnila Katoliška civilizacija in z njo zdrava pamet na naš svet!