QUIS UT DEUS ?!

torek, 10. marec 2015


POSVETITEV LORETSKI MATERI BOŽJI






O Brezmadežna Devica Marija, z zaupanjem prihajamo k Tebi. Sprejmi danes te naše ponižne molitve in našo posvetitev Tebi.

O Mati, Ti si nosila mojega Božjega Odrešenika v Tvojem najčistejšem telesu. Sprejmi našo vero in našo otroško ljubezen, ko v duhu prihajamo v tvojo sveto Hišo. Ta hiša je zaradi navzočnosti svete Družine sveta Hiša v najvišjem pomenu besede. Naša želja je, da bi se ob njej navdihovala vsaka Krščanska družina.

Od Jezusa se vsi otroci učijo ubogati in delati. Od Tebe, O Marija, se vse žene učijo ponižnosti in duha žrtvovanja. Od Jožefa, ki je živel za Jezusa in zate, se vsi možje učijo verovati v Boga, živeti v Tebi in za Tebe in živeti v družini in v družbi zvesto in pošteno. O Marija, molimo za našega papeža in za Katoliško Cerkev, za našo domovino in za vse narode sveta, za trpeče duše in za grešnike - in prav vse želimo posvetiti Tebi.

Duhovno navzoči v sveti Hiši, kjer si spočela Jezusa od Svetega Duha, želimo z živo vero ponoviti      besede nadangela Gabrijela:"Pozdravljena, milosti polna, Gospod je s Teboj!" Hočemo Ti klicati še govoreč:"Sveta Marija, Mati Jezusa in Mati Cerkve!"

Obračamo se k Tebi, O Marija, sprejmi našo posvetitev Tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Popolnoma Tvoji želimo z dejanjem ljubezni potrditi svojo neomejeno ljubezen do Jezusa, Tvojega Sina in naše upanje Vate, naša Mati. In ti, o Kraljica in Mati Usmiljenja, podeli svojim otrokom obilje nebeških blagoslovov.

Loretska Mati Božja, prosi za politične oblasti v Sloveniji in po svetu, da bodo z ustavo in zakoni materialno in duhovno varovale zakonske zveze mož in žena ter njihove družine, da bodo mogli v moči Božje milosti delati in živeti za Božjo čast in slavo ter za poslednji cilj vsakega človeka - za zveličanje neumrljivih duš. Hvala Ti po Kristusu našem Gospodu. Amen!