QUIS UT DEUS ?!

četrtek, 18. junij 2015

VOJSKUJOČI SE SV. ANTON PADOVANSKI




St. Anthony preparing to throw heavenly fire at the enemies of the Church

       13. junija je godoval sv. Anton Padovanski, ki smo ga navajeni videti na podobah ali kipih z Jezusom  na rokah. A ta svetnik je bil za časa življenja velik borec proti herezijam, zato ga Cerkev imenuje "kladivo krivovercev". Sv. Pismo je znal na pamet, zato ima tudi vzdevek "skrinja zaveze".
Sv. Anton Padovanski se je pogumno boril za Božjo čast in slavo in zveličanje duš na Zemlji in prav tako sedaj, ko je v Nebesih.
       Ko je španska vojska oblegala mesto Oram  , ki je bilo v rokah muslimanov, je španski admiral videl, da bo obleganje dolgo in da bo veliko žrtev. Zato je šel pred kip sv. Antona Padovanskega in rekel svetniku, da ne more brez Božje pomoči zavzeti mesta in premagati muslimanov. Sv. Antonu je dal na glavo svojo admiralsko čepico in položil nanj svoje vojaške oznake ter ga prosil, naj on prevzame vodstvo.
       Kmalu potem so muslimani nenadoma brez vidnega vzroka mesto zapustili. Nekaj od njih so ujeli in ti so povedali, da so mesto zapustili zato, ker so videli nekega meniha, ki je prišel z neba z admiralsko čepico na glavi. Muslimanom je zagrozil, da bo poslal ogenj z neba, če mesta ne zapustijo. In so ga brez boja.

        V Rio de Janeiru v Braziliji pa se je zgodilo, da so mesto oblegali francoski kalvinisti - okrutni krivoverci. Katoličani so bili nemočni pred številčno močnejšimi kalvinisti. Frančiškanski patri so zato prinesli kip sv. Antona Padovanskega iz cerkve in ga postavili na steber na glavnem trgu mesta. V kratkem času se je veliko mladih mož pridružilo boju. Obnovili so strategijo in premagali kalviniste, ki so premagani zapustili brazilsko obalo. Tako gre zahvala tudi sv. Antonu Padovanskemu, da Brazilija ni postala krivoverska, temveč je ostala Katoliška.
         Zanimivo je, da so tudi 1571. leta po bitki pri Lepantu, kjer je Katoliška mornarica premagala turško, muslimani trdili, da se jim je na nebu prikazala čudovito lepa Gospa, ki jim je zagrozila z Božjo kaznijo in so bili zato poraženi.
       Z Božjo in Marijino pomočjo moremo premagati zunanje in notranje - moderniste in liberalce - sovražnike Katoliške Cerkve - in pri tem nam stojijo ob strani tudi Božji angeli in svetniki zmagoslavne Cerkve v Nebesih. Priporočajmo se jim v naših vsakodnevnih duhovnih bojih!