QUIS UT DEUS ?!

sobota, 24. oktober 2015

NADŠKOF MARCEL LEFEBVRE O KRISTUSU KRALJU

Odlomek iz nagovora nadškofa Marcela Lefebvra ob njegovi 40. obletnici njegovega škofovskega posvečenja 3. oktobra A.D. 1987:

       "Glede na ti dve usmeritvi, ki sta v praksi nespravljivi, sem rekel kardinalu Ratzingerju 14. julija:
"Eminenca, poglejte, zelo težko je, da bi se strinjali, kajti vi se zavzemate za zmanjšanje Kraljevanja našega Gospoda Jezusa Kristusa, za idejo, da o tem ne bi nihče govoril, da bi se o tem molčalo, da v civilni družbi  nihče ne govori o kraljevanju našega Gospoda, da morejo biti vse vere na dobrem  naših družbah in da ne bo samo naš Gospod Jezus Kristus in zato Katoliška vera. Da ne smemo vztrajati pri tem kraljevanju našega Gospoda Jezusa Kristusa v družbi, zato da Judje, muslimani, budisti ne bodo užaljeni zaradi križa in vere v našega Gospoda Jezusa Kristusa - to je vaše stališče!

       Vidite, mi pa hočemo ravno obratno! Mi hočemo, da naš Gospod Jezus Kristus vlada, kajti On je edini Bog, ker ni nobenega drugega Boga, ker ko umremo in se znajdemo v Večnosti, ne bo nobenega drugega Boga, ki bo pred nami, kot le naš Gospod Jezus Kristus, ki bo naš Sodnik. "Tu solus Dominus! Tu solus altissimus! " Tako smo peli pred trenutki v Gloriji. Ni drugega Boga!
     Ne bo nas Buda sprejel v Nebesih ne Mohamed ne Luter; ampak naš Gospod Jezus Kristus, On, ki nas je ustvaril, On, ki je živel na Zemlji, On, ki nas je odrešil in On, ki čaka na nas v Večnosti. Zato želimo, da On vlada.
       Tvoja volja naj se zgodi na Zemlji kakor v Nebesih - na Zemlji kot v Nebesih; in Bog ve, da se volja dobrega Gospoda izpolnjuje v Nebesih!  Če se spolnjuje v Nebesih, se mora spolnjevati tudi na Zemlji. Tvoja volja naj se zgodi na Zemlji kakor v Nebesih. Pridi k nam Tvoje Kraljestvo! To je, kar učim, sem rekel kardinalu. To je, kar učim svoje bogoslovce in to je , kar imajo v svojih srcih. Imajo samo eno skrb, imajo samo eno željo, da bi imeli apostolat za kraljevanje našega Gospoda Jezusa Kristusa v družinah, v dušah, v družbi. Da bi Jezus kraljeval povsod, to je!
     In zato je dejansko tako težko, da bi se strinjali. Vaš ekumenizem uničuje Kraljestvo našega Gospoda Jezusa Kristusa v družbi. In zato ima knjiga, ki sem jo pred kratkim napisal, naslov: "Vzeli so mu krono". Vzeli so krono našemu Gospodu Jezusu Kristusu - in knjiga razloži razmere, vkaterih danes živimo."
       "To geslo našega dragega patrona, sv. patrona sv. Pija X., to je pot in rešitev vseh problemov: ekonomskih, političnih, moralnih, duhovnih in vseh drugih vrst, rešitev vseh problemov je odvisna od Kraljevanja našega Gospoda Jezusa Kristusa. Ustvarjeni smo, da živimo v našem Gospodu Jezusu Kristusu, z našim Gospodom Jezusom Kristusom, po našem Gospodu Jezusu Kristusu, da pridemo k Njemu; kajti On je Bog in Bog so Nebesa."

       Nadškof Lefebvre pravi v tem govoru tudi, kako tridenstinska sv. maša natanko odraža to kraljevanje našega Gospoda Jezusa Kristusa s spoštovanjem, ki je izraženo v tradicionalnih obredih - globoko spoštovanje do Osebe našega Gospoda Jezusa Kristusa, do Telesa in Krvi, Duše in Božanstva našega Gospoda Jezusa Kristusa v Evharistiji in s spoštovanjem do tistih, ki predstavljajo našega Gospoda Jezusa Kristusa v teh obredih.

       Molimo, da nam bo dobri Jezus Kralj dal veliko tako svetih duhovnikov in škofov, kot je bil nadškof Marcel Lefebvre, ki bodo delali - živeli in umrli - za Kraljevanje našega Gospoda Jezusa Kristusa in Marije Kraljice v srcih ljudi, v družinah in v družbi, v vseh narodih tega sveta! Od tega kraljevanja Kristusa Kralja in Marije Kraljice je odvisna usoda sveta - in Večna usoda vsakega posameznika po smrti.

VSE NAJBOLJŠE, KRISTUS KRALJ, ZA TVOJ PRAZNIK, ZDAJ IN VEKOMAJ - Z VSAKIM UTRIPOM MOJEGA SRCA IN DIHOM MOJIH PLJUČ!
 
ŽIVELA KRISTUS KRALJ IN MARIJA KRALJICA, ZDAJ IN VEKOMAJ!