QUIS UT DEUS ?!

ponedeljek, 24. oktober 2016

SV. JANEZ MARIJA VIANEY - NJEGOVI NAUKI



Christus Rex

Christus Rex


Posted: 22 Oct 2016 05:23 AM PDT
KRIŽ

Križ je najpoučljivija knjiga koja se uopće može čitati. Komu je ta knjiga nepoznata, neznalica je čak i onda ako je već sve druge knjige pročitao. Križ obuhvaća cijeli svijet. On je vidljiv i ističe se na sve četiri strane svemira. Svakoj strani svemira pripada jedan dio.

ZNAK SVETOG KRIŽA

Za đavla je znak svetog križa nešto strašno jer po ovom znaku izmičemo njegovoj moći…S velikim strahopoštovanjem moramo činiti znak svetog križa na sebi: počinje se na glavi što upućuje na Boga Oca kao Gospodara svega stvorenoga. Zatim rukom pokazujemo na srce što upućuje na Ljubav, Život, Otkupljenje, što predstavlja Sina: konačno rukom pokazujemo na ramena što predstavlja Snagu koja je Duh Sveti. Sve ovo sjeća nas na križ. A i mi sami stvoreni smo po obličju svetog križa.

MARIJA

Srce ove dobre Majke sama je ljubav i milosrđe. Njezina jedina želja je vidjeti nas sretnima. Kad grješnik zazove ovu dobru Majku, ona mu omogući pristup, pa makar to bilo i kroz prozor!
Sve što Sin Božji zamoli svog Oca, bude mu uslišano.
Sve što Majka zamoli svog Sina, bude joj također uslišano.

STRASTI

Postoje samo dvije inačice: ili kršćanin vlada svojim strastima, ili njegove strasti vladaju njime. Neko rješenje između ovog dvojeg ne postoji.

ZABAVA

S igrom i razonodom treba se služiti kao s lijekovima: ne smiju biti opasni, niti ih se smije uzimati prečesto.