QUIS UT DEUS ?!

torek, 29. november 2016

INDULT KOMPROMISARJI

Christopher Ferrara piše o kompromisarjih v Ameriki. Ti pravijo, da se naj preprosto ne menimo za papeževe zablode, ki jih uči in piše v svoje dokumente - kot da se ni nič zgodilo - kot da je v tem primeru v Rimu sedes vacante - papežev prestol prazen.

       Takšno nojevsko početje je popolnoma zgrešeno, kar kaže vsa zgodovina Katoliške Cerkve. Že, ko ga je prvi papež, apostol Peter, polomil, ga je Jezus, katerega je potem še trikrat zatajil, ozmerjal z besedami: "Poberi se, Satan!" Prav tako se je apostol Pavel odločno uprl in papežu Petru povedal v obraz, da se moti, ko se je ta sprenevedal pred judaisti - in zmagala je Resnica.
       Ko je papež Liberij pokleknil pred heretičnim arijanskim cesarjem ter ekskomuniciral sv. Atanazija Velikega, so se temu odločno uprli sv. Anton Puščavnik, sv. Hilarij Iz Poitersa, sv. Bazilij Veliki in večina Katoliških laikov - in zmagala je Resnica.
      Ko je v 14. stoletju papež Janez XXII. učil herezijo o usodi zveličanih po smrti, so se temu odločno uprli teologi na Katoliških univerzah ter papeža prepričali o  njegovi zablodi, ki si ji je odpovedal na smrtni postelji - in zmagala je Resnica - papež pa je rešil svojo dušo.
        In tako je bilo vedno, kadar sta laž in zabloda hoteli premagati Resnico. Jezus hoče, da se jima vedno in povsod odločno upremo, da zmaga Resnica - Jezus - in da se duše ne pogubljajo. Če bi se  v preteklosti ravnali Katoličani po načelu kompromisarjev-karieristov, češ, delajmo se, kot da se ni nič zgodilo, saj gre samo za papeževe privatne zablode, potem bi se neštete duše zaradi tega pogubile.
       Tako se moramo tudi danes z Božjo in Marijino pomočjo odločno upreti tiraniji in diktaturi papeževega modernizma ter njegovih zablod. Moramo jih dosledno vedno in povsod razkrinkavati, da bo zmagala Resnica - Jezus sam - in da se neumrljive duše ne bodo pogubljale.
       Kajti tudi v Sloveniji pišejo in učijo indult kompromisarji, da se naj delamo, kot da ni nič. Ni res!
Božje kraljestvo od začetka sveta trpi silo, pravi sv. Pismo, in samo silni - to je: pogumni, neustrašni in brezkompromisni - ga osvajajo. Kompromisarji in karieristi pa ga izgubijo - za vso Večnost!