QUIS UT DEUS ?!

sreda, 7. februar 2018

BARAGOVO LETO: 19. JANUAR A.D. 2018 - 19. JANUAR A.D. 2019

19. januarja A.D. 1868 je rojstni dan za Nebesa škofa Friderika Baraga, Božjega služabnika, zato smo v Baragovem letu, ki bo trajalo do 19. januarja A. D. 2019.
         Ta veliki svetniški slovenski škof je večino življenja preživel v reševanju duš ameriških Indijancev in vseh, ki so potrebovali duhovnega očeta, za zveličanje njihovih duš. Neumorno je oznanjal Katoliško vero v 4-5 jezikih. Napisal je več kot pol ducata knjig. Med njimi molitvenik "Dušna paša", ki je pravi duhovni biser ter slovnico in slovar očipvejskega jezika.
        Škof Baraga se je boril za zveličanje neumrljivih duš Indijancev, pa tudi za njihovo človeško zemeljsko življenje. Zato so trgovci, ki so Indijancem prodajali alkohol, nekaj pijanih Indijancev naščuvali, da bi svetniškega škofa umorili. Bog tega ni dopustil. Indijanci, ki se niso prodali alkoholu in hudiču, so svojega duhovnega očeta brezmejno spoštovali in ljubili.
         Ameriška vlada je selila Indijance zahodno od Misisipija, a Baragove je pustila na miru.
         Letos je tudi 55 letnica smrti ljubljanskega nadškofa Antona Vovka, ki so ga hoteli komunisti zažgati. V svoji duhovni oporoki je malo pred smrtjo zapisal tudi naslednje: "Morda sem pred današnjim svetom in življenjem tudi kaj starokopiten. Res, pametnim novotarijam sem vedno rad pritrdil, KAR JE PA BOŽJEGA, MI JE BILO VEDNO DRAGO PO STARIH NAČELIH."
         Oba svetniška škofa, Baraga in Vovk, sta bila tradicionalna škofa, ki sta maševala samo tridentinsko sv. mašo in oznanjala samo tridentinsko sv. vero, nauk in moralo. Zato sta v Nebesih velika priprošnjika za zmago 2000 letne Tradicije v Katoliški cerkvi nad pogubnim modernizmom, ki je po besedah sv. papeža Pija X. sinteza vseh herezij.


SVETNIŠKA ŠKOFA IN BOŽJA SLUŽABNIKA FRIDERIK BARAGA IN ANTON VOVK,

PROSITA ZA NAS!  HVALA VAMA!





Image result for škof friderik baragaImage result for nadškof anton vovk