QUIS UT DEUS ?!

ponedeljek, 12. januar 2015

Š A H









Igro šah so si izmislili menda v Indiji pred cca. 1500 leti in so jo imenovali chaturanga. Pravila igre niso bila vedno takšna kot so danes in figura poleg kralja se je nekoč imenavala svetovalec ali minister ali vezir.


Ko je šah prišel v Ktoliško Evropo, so figuro poleg kralja poimenovali kraljica, kajti Katoliški kralj mora imeti kraljico ob sebi. Poleg kralja in kraljice sta dva škofa s križcem. Poleg škofov sta dva viteza na konju,potem so še dve trdnjavi in osem kmetov.


Šahovske figure na nek način predstavljajo sestavo človeške družbe, ki mora imeti vladarja, kot Božjega namestnika na politični ravni, škofe in duhovnike, ki vladajo na duhovni ravni in viteze ter vojake, ki skrbijo za varnost Božjega ljudstva.

Kraljica je vse do A.D. 1489 bila najšibkejša figura. Premikala se je lahko samo za eno mesto diagonalno. A.D. 1489 pa se je zgodilo nekaj, karje napravilo iz kraljice najmočnejšo figuro na šahovski deski, čeprav je kralj še vedno odločilna figura za zmago, ker ostane tu do konca igre.

A.D. 1489 sta vladala v Španiji tradicionalna Katoliška vladarja: kralj Ferdinand in kraljica Izabela Katoliška. Španijo sta hotela osvoboditi muslimanov z rekonkvisto. Tako je kralj Ferdinand, ki je bil eden najboljših generalov, oblegal na jugu Španije v Granadi muslimansko mesto Baza, kjer je bilo cca. 20000 muslimanskih vojakov. Po pol leta obleganja je bilo videti, da je mesto nepremagljivo, ker je imelo veliko zalog. Kralj je sklical posvet s svojimi generali in ti so mu predlagali, naj obleganje konča. Preden je kralj Ferdinand izdal ukaz za razpust vojaškega tabora in prenehanje obleganja, je še poslal sla h kraljici Izabeli, ki je bila cca. 140 km proč od tam. Kraljica Izabela je po slu kralju odgovorila, da naj obleganja ne prekine, ker bi to demoraliziralo Špance v celotni Španiji. Kralju je sporočila, da bo sama prišla spodbudit vokjake v boju.

Ko je kraljica Izabela prišla v vojaški tabor, je bilo navdušenje in veselje španskih križarjev nepopisno, a prav tako nepopisen je bil strah muslimanov v Bazi, ki so kraljičin prihod imeli za zelo slabo znamenje. Zato so se čez tri tedne sami predali.

Novica o tem, da je kralj premagal in zavzel Bazo in da je k temu odločilno pripomogla kraljica Izabela Katoliška, je odmevala po vsej Španiji. Zato so vspomin na ta dogodek spremenili šahovsko pravilo o kraljici tako, da je kraljica postala najmočnejša figura na šahovski deski. To pravilo je v prvi knjigi o šahu, ki je bila kdaj koli napisana, z naslovom "Repeticion de Amores y Arte de Ajedrez", zapisal njen avtor Luis Ramirez.

Po prikazovanjih Device Marije v Fatimi vemo, da je je Jezus Kralj vesoljstva kot Bog in Človek položil v Prežalostno in Brezmadežno Srce svoje Matere usodo vsega sveta in človeštva, ker je po Njej razodel, da ga morajo ljudje in narodi prenehati žaliti s svojimi grehi (in grešnimi zakoni) ter da mora papež posvetiti Rusijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu z vsemi škofi sveta, da bo svetu dano obdobje miru. Tako je Marija Kraljica in naša Mati postala odločilna Oseba v tem apokaliptičnem času po Božji vsemogočni določbi.

Ruski "kralj" je obkoljen z NATO članicami in če se človeštvo ne bo spreobrnilo ter poboljšalo in papež ne bo opravil posvetive Rusije čimprej, kakor je Jezus ukazal, bodo mnogi narodi izbrisani z obličja Zemlje, kakor je bilo napovedano. Kajti obkoljeni kralj pri šahu mora predreti obroč in iti v protinapad ali pa je poražen. In enako velja za obkoljenega kralja v resničnem življenju.

Molimo zato vsak dan za spreobrnjenje človeštva in posvetitev Rusije, da ne bomo izbrisani iz obličja Zemlje - da bodo mogli naši otroci živeti in spolnjevati Božjo voljo v svojem zemeljskem poslanstvu! V ta namen moremo moliti tudi naslednjo molitev:

"Dobri Jezus, v Prežalostno in Brezmadežno Srce svoje Matere Marije si položil usodo človeštva v tem apokaliptičnem času. Prosimo Te, daj da bo papež čimprej posvetil Rusijo temu Srcu naše nebeške Matere z vsemi škofi sveta na isti dan, da se bo svet spreobrnil, prenehal žaliti Tebe in Nebeškega Očeta in bo zavladalo obljubljeno obdobje miru.

Na priprošnjo blaženega cesarja Karla Velikega, kralja Ferdinanda in kraljice Izabele obudi tradicionalne Katoliške vladarje, ki bodo premagali in spreobrnili sodobne barbare, ki vladajo po svetu in uzakonjajo brezbožne zakone ter nam daj svetega papeža, ki bo kaznoval duhovne barbare - moderniste, ki pustošijo po Tvoji Cerkvi in vodijo ljudi za seboj v pekel in ne v Nebesa! Hval Ti zdaj in vekomaj. Amen."

FATIMSKA MARIJA, PROSI ZA NAS!