QUIS UT DEUS ?!

sreda, 25. marec 2015


POBOŽNOST DO ŽALOSTNE MATERE BOŽJE JO JE REŠILA

Sestra Dominika Klara od sv. Križa je umrla A.D. 1897 v sluhu svetosti. Za življenja so se ji večkrat po Božjem dopuščenju prikazale duše iz vic, da jim je pomagala.

Ena od teh duš ji je povedala, da se je rešila samo zato, ker je v življenju opravljala pobožnost do Žalostne Matere Božje. Njena mama jo je naučila, da je vsakokrat, ko je prišla do kakšnega kipa ali do kakšne podobe Žalostne Matere Božje, zmolila 7 Zdrava Marij njej in njenim sedmim mučeništvom na čast iz sočutja do Marije.

Čeprav se je ta oseba predala grešnemu življenju, je to pobožnost ohranila, ker jo je naučila njena mama in ji jo globoko vtisnila v srce. Priznala je, da je pogosto to pobožnost opravljala čisto iz navade in ne iz pobožnosti. A ko je ta oseba umirala, ji je Devica Marija priklicala v spomin svojo podobo Žalostne Matere Božje tako živo, da je obudila najgloblje kesanje nad svojim grešnim življenjem. Prejela je Božje odpuščanje in odpuščanje nekaj časnih kazni, potem pa je morala v vice, kjer jo je Marija večkrat obiskala, kar ji je vedno zmanjšalo trpljenje. Ko pa je bila Marija osebno navzoča pri njej, so njene muke popolnoma prenehale.

Ta duša je zatrdila, da je na tisoče duš, ki niso zagrešile niti dvajsetine toliko grehov kot ona, za večno pogubljenih v peklu, ker niso sočutno častile Žalostne Matere Božje in Njenih sedmih mučeništev, tako kot ona. Vzkliknila je:" Oh, kako živa je moja hvaležnost, ko pomislim, kaj je moja Nebeška Mati naredila zame v zadnjih trenutkih mojega življenja! Če ne bi bilo Marije, bi tudi jaz bila med pogubljenimi. Vso Večnost bodo moje ustnice razglašale ljubezen, dobroto in skrb te mile Device. Brez konca jo bo moj glas proslavljal s spevi češčenja in zahvale."

Med drugim je sestra Dominika Klara od sv. Križa zapisala, da dobri Bog dušam v vicah, ki so bile posebno pobožne do Žalostne Matere Božje, skrajša. Nekatere komaj malo okusijo ta kraj pokore in samo za kratek čas ne morejo iti uživat Boga v Nebesih.

Oklenimo se zato pobožnosti vsakodnevnega premišljevanja Jezusovega in Marijinega trpljenja, kar moremo narediti z redno molitvijo Križevega pota in žalostnega dela rožnega venca. Žalostno Mater božjo pa moremo počastiti na poseben način z molitvijo rožnega venca Marijinih sedmih mučeništev ali vsaj z molitvijo sedmih Zdrava Marij na čast Žalostne Matere Božje in Njenih mučeništev s čim večjim sočutjem do Njenega in Jezusovega trpljenja! In bežimo pred vsakim grehom - tudi najmanjšim prostovoljnim, ker je vsak greh neskončna žalitev Troedinega Boga in ker Bog vsakemu človeku odpusti samo Njemu znano število grehov - in nič več!