QUIS UT DEUS ?!

sreda, 8. april 2015


SV. JANUARIJ IN PAPEŽ FRANČIŠEK

Sv. Januarij, Katoliški škof v Neaplju je bil mučeniško obglavljen A.D. 305 pod cesarjem Dioklecijanom. Nekaj njegove krvi je zbrala pobožna Evzebija v ampulo in ta več kot 1700 let stara in strnjena kri se trikrat na leto utekočini. 19. septembra, na dan njegovega mučeništva, 16. decembra in na soboto pred prvo majsko nedeljo.

Poleg tega se je kri sv. Januarija utekočinila tudi v navzočnosti štirih papežev - nazadnje v navzočnosti papeža Frančiška 21. marca letos. Neapeljski nadškof je to uporabil za to, da je razglasil, da je to znamenje, kako sv. Januarij ljubi papeža Frančiška. To pomeni, da ljubi tudi njegov modernizem in liberalizem - a to seveda ni mogoče, ker liberalizem v Cerkvi pogublja neštete duše in kliče na Katoličane in vse človeštvo Božjo jezo in kazen.

Potrebno je postaviti to zadnje utekočinjenje krvi sv. Januarija v zgodovinski kontekst, pa bomo odkrili, kaj je hotel Bog s tem povedati papežu Frančišku in vsem Katoličanom. Predzadnjič se je kri sv. Januarija utekočinila, ko je njegovo baziliko v Neaplju obiskal papež Pij IX. A.D. 1848 , ki je bil takrat zelo liberalen, kot je bil tudi še kot kardinal. Kmalu po tem dogodku je moral Pij IX. bežati iz Vatikana, da si je rešil življenje, ker so ga prostozidarski revolucijonarji hoteli umoriti. V Vatikan se je mogel vrniti šele po dveh letih.

Ob vsem tem se je papež Pij IX. spreobrnil od liberalizma ter je postal eden od vodilnih borcev proti liberalizmu in modernizmu v Cerkvi. Njegov Syllabus modernističnih zablod je skupaj s Pascendi sv. Pija X. udarni oven proti tem pogubnim zablodam v Cerkvi in v družbi.

Logični zaključek tega zgodovinskega konteksta je, da je utekočinjenje krvi sv. Januarija Božji poziv papežu Frančišku, naj se tudi on spreobrne od svojega modernizma in liberalizma k 2000 letni apostolski in Cerkveni tradiciji, tako kot se je papež bl. Pij IX. Kajti modernizem in liberalizem v Cerkvi sta diametralno nasprotna 2000 letni Katoliški Tradiciji in zato izredno nevarna ter pogubna za neštete duše, ki jima slepo sledijo. Jezus je pa ustanovil Katoliško Cerkev za reševanje in ne za pogubljanje duš!
 
BL. PAPEŽ PIJ IX., PROSI ZA NAS!
 



SV. JANUARIJ, PROSI ZA NAS - IN ZA NAŠEGA PAPEŽA FRANČIŠKA, DA BO POSTAL TRADICIONALEN PAPEŽ PO ZGLEDU BL. PAPEŽA PIJA IX. HVALA TI!