QUIS UT DEUS ?!

četrtek, 21. maj 2015

200 LETNICA BITKE PRI WATERLOOJU


" NA ZEMLJI STA SAMO DVE SILI, MEČ IN DUH...DOLGOROČNO DUH VEDNO PREMAGA MEČ!"

18. junija letos bo dvesto letnica bitke pri Waterlooju, ki je danes v Belgiji, takrat pa je bil del Združenega Nizozemskega Kraljestva. Cesar Napoleon je šel naproti Severni koaliciji, ki ji je poveljeval angleški vojovoda Wellington, pruskemu delu vojske pa Gebhard von Blucher.

Wellingtonova vojska je vse do večera zdržala napad francoske vojske, takrat pa je pruska vojska prodrla skozi desno krilo francoske in Wellington je zaključil Napoleonovo vojaško kariero. Izgnan je bil na otok sv. Helene v južnem Atlantiku, kjer so ga stražile angleške vojne ladje vse do njegove smrti A.D. 1821.

Francoska revolucija A.D. 1789 je hotela pomesti s Katoliško Cerkvijo in vero ne samo v Franciji, temveč po vsem svetu. Napoleon Bonaparte bi moral po načrtih talmudistov in prostozidarjev to doseči s francosko revolucionarno vojsko. A.D. 1798 je imel pod oblastjo Nizozemsko, Švico in Italijo. Papeža Pija VI. je dal zapreti in prepovedal je izvoliti novega papeža. Kljub temu je večina kardinalov - 35 od 46 - izvolila A.D. 1800 v Benetkah novega papeža, Pija VII., ki je bil menih. V naslednjih letih se je bil boj med tvema dvema možema, boj med Nebesi in peklom, med Duhom in mečem. Sam Napoleon je povedal, kdo v tem boju dolgoročno vedno zmaga - in tako se je tudi zgodilo. Nacizem in komunizem sta bila oba sadova francoske revolucije, ker oba temeljita na laži, da oblasti na Zemlji ne prejemajo svoje avtoritete od Boga, temveč da vladajo neodvisno od Boga in Njegovih zapovedi. Napoleon je A.D. 1809 dal zapreti še Pija VII.. Aneksiral je Papeško državo in postal gospodar velikega dela Evrope. A v Rusiji je od pol milijona njegove vojske zmrznila in padla večina. Oktobra A.D. 1813 je doživel še poraz pri Leipzigu. Napoleon je abdiciral, a odšel z otoka Elba pri Korziki ter še enkrat poizkusil postati gospodar sveta - a mu tudi to pot ni uspelo.

Stvarnik in Gospod, Kralj Nebes in Zemlje, je samo eden - naš Gospod Jezus Kristus, ki vlada s križa in Njegova Mati, Devica Marija, Kraljica Nebes in Zemlje, ki vlada na Njegovi desnici.

Napoleon se je pred smrtjo spreobrnil in priznal Božjo avtoriteto. Prejel je vse zakramente za umirajoče - razen popotnice, ker je zaradi bolezni ni mogel. Ukazal je izpostaviti Najsvetejše, da je mogel umirajoč gledati na oltar svojega Nebeškega Kralja - Stvarnika, Odrešenika in Sodnika, pred katerega je stopil 5. maja A.D. 1821. Uklonil se je Jezusovi avtoriteti in avtoriteti Njegove Cerkve.
To je tudi edina rešitev za vse vlade in vladarje na tem svetu. V svoje ustave morajo dati 10 Božjih zapovedi in Katoliška Cerkev mora imeti indirektno oblast nad vsako državo na področju vere in morale. Prej, ko se bo to zgodilo, prej bo zavladal na svetu mir. Tiste pa, ki se nočejo podvreči Božji avtoriteti ter Jezusovemu in Marijinemu kraljevanju, čaka poraz na tem svetu in Večni ogenj pekla, ki je Večna kazen hudiča, njegovih angelov in pogubljenih.