QUIS UT DEUS ?!

torek, 19. maj 2015

ZAKAJ BRATOVŠČINA SV. PIJA X. NE SME MAŠEVATI V CERKVAH?

   Vabim Vas, da si preberete, kako pater Marko Tilošanec lepo odgovori neki osebi, ki sprašuje, zakaj Bratovščina sv. Pija X. ne more maševati v številnih cerkvah po Hrvaškem.

       Enak odgovor velja tudi za Slovenijo in ves svet. Malik modernizem-liberalizem in Troedini Bog ne gresta skupaj, zato častilci malika preganjajo nas, ki častimo Troedinega Boga tako, kot so ga častili s tridentinsko sv. mašo vsi papeži in svetniki ter naši predniki vse do 1969. leta.
       Neštevilne tradicionalne Cerkve, ki so posejane po vsej Sloveniji, so naši predniki pozidali s svojim denarjem in s svojimi rokami, da bi se v njih maševala tridentinska sv. maša vseh časov, papežev in svetnikov in ne nezakonita umetna tvorba prostozidarja in nadškofa Bugninija ter šestih protestantov - njegovih pomočnikov. Ker tega liberalci v Cerkvi nočejo razumeti in upoštevati, Bog dopušča neštete škandale, krize v Cerkvi in napade na Cerkev. In tako bo, dokler se Katoliška hierarhija skupaj z verniki ne bo vrnila nazaj k 2000 letni Katoliški mašni in verski tradiciji. Molimo, da se bo to zgodilo čimprej!

Christus Rex


Posted: 19 May 2015 03:09 AM PDT
 
Rimske katakombe - podzemna skrovišta u kojima su kršćani
u vrijeme progona služili svete Mise
 
 
Donosimo odgovor na jedan od čestih upita koji se u nepoznavanju stvarne situacije u Crkvi postavljaju – zašto Svećeničko bratstvo sv. Pija X. ne služi svoje Mise u Hrvatskoj u nekoj od brojnih crkvi, nego to čini u dvoranama hotela i društvenih domova?

Poštovana gospođo,

primili smo Vaše povratno pismo u kojem iznosite određena pitanja pa nam dopustite da dademo kratak osvrt na njih. Odgovor na Vaše pitanje zašto Svećeničko bratstvo sv. Pija X. ne može služiti Misu u nekoj od crkvi je vrlo jednostavan: zato što današnji autoriteti to ne žele dopustiti. A to ne žele jer su usmjereni protiv tradicionalnog rimskog obreda – koji se služio u našoj domovini od početaka kršćanstva do kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća (kada je uveden novi obred Mise), kao i protiv tradicionalne teologije i nauka Crkve koji je u tom obredu savršeno izražen. To je i razlog zašto se čvrsto držimo tradicionalnog obreda – jer želimo sačuvati svoju katoličku vjeru i ne želimo je kompromitirati novim obredom koji je razvodnjen i protestantiziran. To Vam može biti odmah jasno ako uđete u bilo koju od crkvi u Njemačkoj gdje se služi moderna Misa i vidite na kako se nedostojanstven način služi – s nebrojenim zlouporabama i svetogrđima, gdje se čovjeka stavlja u središte umjesto Boga i čine se stvari kao u protestantskim bogoslužjima. Koje su posljedice te krize u Crkvi mogli ste pročitati u posljednjem članku u našem časopisu gdje su navedene konkretne statistike o strašnom padu svih vjerskih pokazatelja u Crkvi (naročito ovdje u Njemačkoj) – broja svećenika, redovnika, pad pohađanja Mise, broja krštenih, vjenčanja, obraćenika, broj onih koji su napustili Crkvu itd. Situacija nije ni u Hrvatskoj bitno drukčija jer se kod nas vjerno prate svi trendovi koji su na snazi u zapadnim zemljama. Rezultati i ne mogu biti drukčiji ako se provode stvari koje su u suprotnosti s naukom i tradicijom Crkve.
 
 
Crkva sv. Ivana ev., Zagreb - Utrine
- bezoblični objekt proizašao iz novog obreda Mise

S druge strane, Svećeničko bratstvo sv. Pija X. djeluje na identičan način kako je to Crkva činila kroz čitavu svoju povijest – čuvajući isti nauk i liturgiju, što je jedini put za obnovu Crkve. Koji su plodovi tog djelovanja, možete se uvjeriti sami ako pohodite neku od naših crkvi ovdje u Njemačkoj. Zato Vam šaljemo njemački glasnik u kojemu možete pronaći adrese svih naših crkvi. Božja providnost je na pomoći onda kada se njemu stavimo potpuno u službu - tako da se uspiju izgraditi crkve unatoč brojnim neprilikama. Nesumnjivo će se to jednom ostvariti i u Hrvatskoj, a dotad smo prisiljeni snalaziti se, upravo kao što su to činili prvi kršćani koji su slavili sv. Misu u katakombama ili po kućama jer nisu imali druge mogućnosti, ili kao što je i kod nas u Hrvatskoj bio slučaj za vrijeme komunizma kada se jednako nisu smjele graditi crkve. Bog je sama ljubav – kako ste lijepo rekli, pa prihvaća našu žrtvu ako ona dolazi iz iskrena srca – želje da mu dademo najveću čast i hvalu prema našim mogućnostima, pa makar i u skromnim uvjetima. S druge strane, Bog je istina i pravednost i ne mogu mu biti ugodne jalove žrtve – zastranjenja, zlouporabe i svetogrđa (poput pričesti na ruku, laika djelitelja pričesti, služenja Mise na stolu umjesto na velikom oltaru, stavljanja svetohraništa u stranu, itd., i općenito stavljanja čovjeka u središte) koja se događaju na novoj Misi.
p. Marko Tilošanec
 
 
 
Crkva sv. Karla Boromejskog, Oberriet (Švicarska)
- kuća Božja podignuta njegovom Providnošću