QUIS UT DEUS ?!

torek, 23. september 2014

NAŠA GOSPA OD COVADONGE

 
VSE V VEČJO ČAST IN SLAVO BOGA, V SRAMOTO HUDIČEV IN V ZVELIČANJE NEUMRLJIVIH DUŠ

711. leta so bili katoliški Vizigoti v Španiji sprti med seboj, ker niso živeli po Evangeliju. Zato so nekateri med njimi postali izdajalci in so muslimanom v Afriki izdali šibke točke španske južne meje. Vizigotski kralj Rodrigo je na hitro zbral nekaj vojske, a na andaluzijskem polju Guadalete ga je izdal škof Don Opas, ki so ga muslimani podkupili in je zapustil bojno polje s svojim delom vojske. Katoliška vojska je bila premagana in muslimani so v kratkem zavzeli večino Španije in požigali, ropali ter morili, kakor jih uči njihov koran.

Mladi vitez Don Pelayo, ki se je tudi udeležil bitke, je po porazu pobegnil še z nekaj vitezi na sever Španije v asturijke gore. Zato so muslimani poslali čez 11 let, 722. leta, generala Alakmara, da bi uničil ta upor v Asturiji ter Don Pelaja in njegove viteze. Le-ti so živeli v votlinah asturijskih gorah in med njimi je bil tudi eremit, ki je imel v svoji votilini Covadonga kip Marije od Covadonge, ki je na zgornji fotografiji.

Don Pelaja so vitezi izvolili za svojega kralja in se skupaj z njim izročili v varstvo Marije od Covadonge. Ko je muslimanska vojska prišla pod hrib, so poslali najprej izdajalskega škofa Don Opasa, da bi Pelaja pregovoril, da bi se predal in priznal muslimane za svoje gospodarje. Kajti katoliških vojakov je bilo malo, muslimanov pa kot listja in trave.

A Don Pelajo je Don Opasu pogumno odgovoril, da se on ne bo nikoli podredil muslimanom, ker zaupa v Jezusa in Mater Marijo ter veruje, da bo 105 katoliških Gotov v tej bitki zmagalo z Božjo in Marijino pomočjo. Od tu pa bodo potem osvobodili še vso Španijo za Katoliško Cerkev.

Takoj, ko se je škof Don Opas vrnil v muslimanski tabor, so muslimani napadli z lokostrelci. A Marija od Covadonge je napravila prvi čudež, kajti puščice so se obrnile proti lokostrelcem in jih pobile. Potem so Don Pelajevi vojaki metali kamne na muslimane, Bog pa je na Marijino priprošnjo vzdignil velikanski neurje, ki je deževalo na muslimane in valilo nanje ogromne kamne s hudourniki. Muslimani so začeli bežati, ker so videli te čudeže. Veliko se jih je utopilo v narasli reki Deva, druge so pokončali vitezi. Pelajo je postal kralj Asturije in od tu se je začela rekonkvista - rekatolizacija Španije, ki se je uresničili z Božjo in Marijino pomočjo čez približno 770 let.

Katoliški kralj Alfonzo I. je dal v Covadongi sezidati kapelo in samostan v čast tej bitki, 1901. leta pa so posvetili ogromno baziliko na čast Mariji iz Covadonge, ki je na spodnji fotografiji.

In kaj je nauk tega zgodovinskega dogodka? Tako kot se je v Španiji začel upor proti muslimanom s peščico Katoličanov, tako se je tudi po koncilu začel upor proti modernistični sekti, ki je zavladala v Cerkvi z nadškofom Lefebvrom in peščico tradicionalnih bogoslovcev in duhovnikov. A danes je tradicionalnih duhovnikov vse več, Bratovščina sv. Pija X. je vse močnejša, modernisti in njihova sekta pa propada, čeprav hočejo napraviti vtis, da to ni res. A številke ne lažejo in škandali modernistične sekte tudi ne.

V Nebesih ni ekumenizma in svobode za vse vere. Tam so skupaj z Jezusom in Marijo samo tradicionalni Katoličani in zato bo Katoliška Tradicija počasi zmagala in slavila svojo zmago na tem svetu, v Večnosti pa za vso Večnost v Nebesih. Jezus in Marija se bosta borila z nami, kot sta se za Don Pelaja in njegovo peščico vitezov. Izdajalski modernisti pa bodo končali, kot je končal izdajalski škof Don Opas, ki so ga ujeli in je v zgodovini zapisan kot sramotni izdajalec Katoliške Cerkve.


NAŠA GOSPA, MARIJA OD COVADONGE, PROSI ZA NAS IN ZA NAŠO ZMAGO!

HVALA TI!