QUIS UT DEUS ?!

ponedeljek, 17. avgust 2015

PROFESOR DR. JEROME LEJEUNE - KATOLIČAN IN ZNANSTVENIK BREZ KOMPROMISOV

 
 
 
 
Vabim Vas, da si ogledate tale video, ki je eden redkih posnetkov dr. Jerome Lejeune (1926 - 1994).
Velja za očeta moderne genetike z neštevilnimi iznajdbami na tem področju ter nagradami, ki jih je prejel.

      Sredi šestdesetih let je postal goreč in brezkompromisen Katoličan in tega mu brezbožni svet ni nikoli odpustil. Za odkritje trisomi 21, ki povzroča Downov sindrom je 3. oktobra A.D. 1969 prejel najbolj prestižno nagrado na področju genetike, nagrado Williama Allan. V San Franciscu se je zbrala vsa svetovna genetska smetana ob podelitvi nagrade, naslednje leto pa naj bi dobil še Nobelovo nagrado za svoje znanstveno delo.
       A dr. Lejeune je vedel, da so njegovo iznajdbo uporabili za prenatalno diagnosticiranje trisomi otrok in za njihovo abortiranje - morjenje. To je posledica genetsko-kromosomskega rasizma, za katerim je seveda hudič. Zato je dr. Lejeune na slavnostni podelitvi nagrade v obraz povedal tem morilcem nerojenih trisomnih otrok to resnico. Svoj govor je končal z besedami: "Nekega dne boste plačali za to, kar sedaj počnete, a ne recite, da niste bili za to posvarjeni!"
       Prejel ni nobenega aplavza. V smrtni tišini je odšel z odra in do njega so se obnašali kot da je gobav. Nobelove nagrade ni prejel, pač pa so proti njemu uprizorili pravo pasjo gonjo. Vzeli so mu vse dotacije. A on je mirno nadaljeval svoje delo v svojem pariškem laboratoriju, v katerem je bil posnet ta pogovor z njim in njegovim sinom, enem od njegovih petih otrok. A moral je pod pritiskom svojih sovražnikov zapreti tudi ta svoj privatni laboratorij.
       Vsi, ki so prihajali k dr. Lejeunu po pomoč, so pričevali, da je bil svetniški človek, ki je bil pacientom ne samo zdravnik, ampak tudi oče.
        Naš čas potrebuje takšne brezkompromisne Katoličane, ki niso pripravljeni prodati svojih duš hudiču za noben denar - med hierarhijo in med verniki!
 
PROFESOR JEROME LEJEUNE, PROSI ZA NAS!