QUIS UT DEUS ?!

torek, 18. avgust 2015

REGULA TACTUS - POZABLJENA STVAR PO 2. VATIKANSKEM KONCILU

       Vabim Vas, da si preberete tale članek o bizarnem početju našega papeža Frančiška, ki polaga roke na trebuščke nosečih nevest, ki v belih oblekah prihajajo na poroke v Rimski škofiji. Ob članku so zgovorne fotografije.

       Prvič: REGULA TACTUS ali pravilo o dotikanju je skozi stoletja Katoliške Cerkve prepovedovalo klerikom, da bi se dotikali žensk - ali kogar koli -  razen pri rokovanju ali podeljevanju zakramentov. To pravilo so vse do 2. vatikanskega koncila učili vse bogoslovce in kandidate za redovništvo. Klerike je varovalo pred nečistimi grešnimi priložnostmi - pogledi in željami - vernike pa pred kleriško nečistostjo.
       Po 2. vatikanskem koncilu so prenehali z učenjem regule tactus, vpeljali so ponarejeno mašo, vero, nauk in moralo in zato ni čudno, da morajo škofije po svetu plačevati milijonske in milijardne zneske žrtvam 2. vatikanske pomladi in revolucije v Cerkvi.

       Drugič: Papež, ki krši regulo tactus , hkrati polaga roke na trebuščke nosečih nevest, ki so otroke spočele zunaj zakona ozir. pred zakonom.

       Tretjič: Že noseče neveste praviloma ne morejo imeti bele poročne obleke, ker je bela poročna obleka simbol telesne deviškosti in čistosti.

       Četrtič: Ker je papež prvi in najpomembnejši zgled duhovniškega življenja škofom in duhovnikom, bodo verjetno mnogi posnemali to njegovo bizarno početje. In če se papež ne drži regule tactus - kdo se je pa bo? Papež Janez Pavel II. je po tekočem traku božal, objemal in poljubljal vse, kar je bilo mogoče in papež Frančišek za njim nič ne zaostaja - ampak ga celo prekaša.

        Hvala Bogu in Mariji, v Bratovščini sv. Pija X. pa regulo tactus dosledno učijo vse kandidate za duhovništvo in redovništvo - in tudi zato je Bratovščina sv. Pija X. VELIKO UPANJE za preživetje Katoliške Cerkve in za zveličanje tradicionalnih vernikov.