QUIS UT DEUS ?!

ponedeljek, 22. avgust 2016

VSE NAJBOLJŠE, MARIJINO BREZMADEŽNO SRCE, ZA TVOJ PRAZNIK - Z VSAKIM UTRIPOM MOJEGA SRCA IN Z VSAKIM DIHOM MOJIH PLJUČ!

Christus Rex


Posted: 21 Aug 2016 03:41 PM PDT

,,Na koncu će moje Bezgrješno Srce pobijediti!

,,Svemogući vječni Bože, ti si u Srcu Blažene Djevice Marije pripravio dostojno prebivalište Duha Svetoga; udijeli milostivo nama, koji pobožnim duhom slavimo blagdan Njezinog Begrješnog Srca, mognemo živjeti prema Tvome Srcu“. (Zborna molitva na blagdan Bezgrješnog Srca Marijinog)

Časna sestra Lucija, vidjelica iz Fatime, prenijela nam je poruku Majke Božje, da je Bog čašćenje Njezinog Bezgrješnog Srca odredio kao posljednje spasenjsko sredstvo. Nekog novog neće biti. Što ćemo se više Njime okoristiti, to će više duša biti spašeno. Što više pobožnost Bezgrješnom Srcu preziremo, to će gorom ispasti kazna Božja.

Prema želji Majke Božje, koja je 13. lipnja 1929. u kapeli samostana Sestara sv. Doroteje zatražila posvetu svijeta, a napose Rusije, Njezinom Srcu, posvetio je Pio XII. 31. listopada 1942. Srcu Marijinom svijet s osvrtom na Rusiju u jednom nagovoru. Izričito je posvetio Rusiju u jednom pastirskom pismu od 7. srpnja 1952. još jednom Njezinom Srcu. Također je Ivan Pavao II. 13. svibnja 1982. izvršio u Fatimi posvećenje svijeta, u kojemu je Rusiji pripalo vlastito mjesto. Tu posvetu svijeta ponovio je u Rimu 25. ožujka 1984. i 8. listopada 2000. U svakom slučaju, svaki puta je, nasuprot želji Majke Božje, nedostajalo sudioništvo cijelog episkopata u posveti Rusije. Komunizam je doduše suzbijen, ali zablude koje je širila nekadašnja komunistička Rusija – prije svega ateizam, bjesne po cijelomu svijetu i svjetski mir je sve prije nego ostvaren. K tome se Rim sve više udaljuje od toga da može primiti pravoslavlje u svoju ovčarnicu. Temelji obraćenja Rusije čine se time daleko od ostvarenih.

Stanje je dakle turbulentno. Ostaje strašno potresno otajstvo, da naime spasenje puno duša ovisi o našim molitvama i dobrovoljnim pokorničkim djelima, kao što piše Pio XII. - O našem vjernom čašćenju Bezgrješnog Srca, prije svega kroz revnu molitvu Krunice u obitelji, izvršavanje pobožnosti prvih subota i potpuno ispunjavanje naših staleških dužnosti. Ispunjavanje obiteljskih dužnosti, dužnosti vlastitog zvanja kao i onih političkih i onih u zajednici Božjoj, briga oko vlastitog duhovnog života kao i onih ljudi, koje nam Bog stavlja na put, su najsigurnija i najvrjednija žrtva.

Blagdan Bezgrješnog Srca Marijinog je 1950. papa Pio XII. propisao za cijelu Crkvu. On se održava na osminu Marijinog uznesenja.


Izvor: fsspx.de