QUIS UT DEUS ?!

sreda, 7. oktober 2015

ROŽNI VENEC GA JE REŠIL

 
 
       Kralj Alfonsus je vladal v Leonu in Galiciji, ko so še vladali Katoliški kralji. Želel je, da bi njegovi dvorjani molili rožni venec, zato si je obesil enega velikega za svoj pas in ga vedno tako nosil - a sam rožnega venca ni molil.

       Kljub temu so njegovi dvorjani pobožno molili rožni venec zaradi kraljevega rožnega venca za pasom.
       Nekega dne je kralj Alfonsus na smrt zbolel in padel v nezavest . Menili so, da je mrtev. On pa je v videnju prišel pred Jezusov Sodni stol, kjer so ga mnogi hudiči tožili zaradi grehov, ki jih je storil v življenju. Kazalo je že, da ga bo Jezus obsodil na pekel, ko se je prikazala Devica Marija in prosila zanj. Rekla je, naj ji prinesejo tehtnico. Na eno stran je dala rožni venec kralja Alfonsusa in vse rožne vence, ki so jih  njegovi dvorjani zmolili zaradi kraljevega rožnega venca za pasom, na drugi strani tehtnice so bili pa kraljevi grehi. A rožni venci so bili težji.
      Devica Marija je prijazno pogledala kralja in mu rekla:"Kot nagrado za tvojo majhno čast, ki si mi jo izkazal, ko si nosil moj rožni venec za pasom, sem zate izprosila od mojega Sina veliko milost. Živel boš še nekaj let več. GLEJ, DA BOŠ TA LETA PREŽIVEL MODRO IN DELAJ POKORO."
       Ko je kralj Alfonsus prišel k zavesti, je vzkliknil:" Blagoslovljen naj bo rožni venec Najsvetejše Device Marije, po katerem sem bil rešen večnega pogubljenja!"
       Kralj Alfonsus je okreval in preživel ostanek svojega življenja na Zemlji tako, da je širil pobožnost do sv. rožnega venca - in ga tudi sam zvesto molil vsak dan.
 
       Molimo tudi mi vsak dan rožni venec. Tisti, ki imate družine, ga molite skupaj. Ne pozabite pred rožnim vencem obuditi namen ali namene, za kaj ali koga boste molili.
       Idealno je, če moremo rožni venec moliti kleče. Moremo pa ga moliti tudi v avtomobilu, ko vozimo ali v procesiji - procesni rožni venec - ko hodimo - sami ali v skupini.
       Ne pozabimo dodati po vsaki Slava Očetu molitve Fatimske Marije. Zmolimo še desetko za duše v vicah in zahvalno desetko, kajti hvaležnost do Boga in Marije je najboljše priporočilo za uslišanje!
       Spomnimo se, kako je dobri Bog po molitvi rožnega venca naklonil Katoličanom v zgodovini Cerkve velike zmage nad Božjimi sovražniki. Danes je zato molitev rožnega venca še toliko bolj pomembna, ker je svet brezbožen in marioneta v rokah luciferja in nečistih duhov.
 
 VSE NAJBOLŠE ZA TVOJ PRAZNIK, BREZMADEŽNA DEVICA MARIJA - KRALJICA ROŽNEGA VENCA!  PROSI ZA NAS!