QUIS UT DEUS ?!

torek, 31. maj 2016

MARIJA - KRALJICA NEBES IN ZEMLJE

Vse najboljše, preljubljena Devica Marija, Kraljica Nebes in Zemlje, za Tvoj praznik z vsakim utripom mojega srca in dihom mojih pljuč!
       Vladaj in kraljuj nad mojim srcem in nad mojo dušo in nad srci in dušami vseh ljudi na tem svetu in vseh, ki bodo še živeli do Sodnega dneva!
      

*************
 

Christus Rex


Posted: 30 May 2016 02:00 PM PDT


Sveta Crkva daje Majci Isusovoj lijepi naslov „Regina Virginum“. O koliko je Marija ljubila djevičanstvo! Da ga je morala izgubiti, bila bi se odrekla postati Majkom Božjom! Marijina čistoća bila je sjajnim biserom koji je privukao Božji pogled.

Danas je Gospa u nebu; okružuju je duše djevica i bezbrojne čete anđela. Ona želi da na zemlji klijaju ljiljani čistoće i svoj materinski pogled upire u one koji ljubomorno čuvaju ovu krjepost. Priznaje svojom istinskom djecom samo one koji imaju čisto srce i drži ih pod svojim plaštem. Kako je ljupko misliti: Ja sam pod Gospinim plaštem!... Tko je sretniji od mene?...

Tko ne prakticira dobro krijepost čistoće, vara se… nije drag Mariji… ne zavrjeđuje njezinu zaštitu… neka ne zahtijeva milosti i naklonosti!... Nečisto srce sotonino je prebivalište; Gospa ne želi biti sa zloduhom!

[…] Čistoća, lijepa krijepost, ne može se sačuvati ako nema puno molitve. Preporučuje se Marijinim pobožnicima da se obrate dobroj Majci da ona čuva ljiljan nevinosti. Veoma je korisno zazvati Gospu za čistoću, moleći s vremena na vrijeme koju devetnicu ili trodnevnicu na tu nakanu.

[Odlomak iz knjige „Vera devozione a Maria“ don Giuseppea Tomasellija, Imprimatur: Can. Carciotto Vic. Gen., Catania, 13. svibnja 1952.]