QUIS UT DEUS ?!

torek, 19. julij 2016


POSVETITEV DRUŽINE MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

O Brezmadežno Marijino Srce, Mati Jezusovega Srca, Mati in Kraljica našega doma, z namenom, da izpolnimo Tvojo gorečo željo, posvetimo nas same Tebi in Te prosimo, da vladaš v naši družini. Vladaj vsakemu izmed nas in nas uči, kaj naj naredimo, da bo Sveto Srce Tvojega Božjega Sina vladalo in zmagalo v nas in okoli nas, kakor je vladalo in zmagovalo v Tebi.

Kraljuj nad nami, o preljubljena Mati, da bomo Tvoji v sreči in nesreči, v veselju in žalosti, v zdravlju in bolezni, v življenju in v smrti. O najbolj sočutno Marijino Srce, Kraljica Devic, varuj naše duše in naša srca in jih obvaruj pred poplavo napuha, nečistosti in poganstva, o katerih si tako grenko tožila. Želimo zadoščevati za neštevilne zločine storjene proti Jezusu in Tebi. Na naš dom, na domove naše domovine in na domove vsega sveta kličemo Kristusov mir v pravičnosti in ljubezni.

Zato obljubljamo, da bomo posnemali Tvoje čednosti, tako da bomo živeli Krščansko življenje in da bomo pogosto in goreče prejemali sv. obhajilo ne glede na človeške ozire. Z zaupanjem prihajamo k Tebi, o Prestol milosti in Mati lepe ljubezni; razvnemi nas z istim Božjim ognjem, ki je razvnemal Tvoje lastno Brezmadežno Srce. Prižgi v naši srcih in domovih ljubezen do sv. čistosti, gorečnost za zveličanje duš in željo po svetosti družinskega življenja. Sprejemamo vse žrtve, ki nam jih bo naložilo Krščansko življenje in jih darujemo Jezusovemu Srcu po Tvojem Brezmadežnem Srcu v duhu zadoščevanja in pokore. Naj bodo ljubezen, čast in slava na veke vekov svetemu Jezusovemu in Marijinemu Srcu! Amen.

*********


ROŽNOVENSKA AKCIJA ŠKOFA FELLAYA


Škof Fellay je razglasil novo rožnovensko akcijo od 15. avgusta letos do 22. avgusta drugo leto.

Drugo leto bo 100 letnica fatimskih prikazovanj Device Marije.

Rožne vence bomo molili za naslednje namene:

1. Za razširjenje češčenja Marijinega Brezmadežnega Srca po vsem svetu (vsakdanji rožni venec, prvih pet sobot, darovanje pokore-žrtev v zadoščenje in tolažbo zaradi žalitev MarijinegaBrezmadežnega Srca, čudodelna svetinjica, posvetitev družin in bivališč Marijinemu Brezmadežnemu Srcu...)

2. Za zmago Marijinega Brezmadežnega Srca v svetu.

3. Da bo papež posvetil čimprej Rusijo Marijinemu Prežalostnemu in Brezmadežnemu Srcu z vsemi škofi sveta na isti dan.


4. Da bo Marijino Brezmadežno Srce varovalo Bratovščino sv. Pija X., vse njene člane in vse tradicionalne redovne skupnosti.


Molimo torej za te namene rožne vence in bodimo pridni "števci rožnih vencev", kakor nas naš papež Frančišek "ljubkovalno" imenuje. Mogoče nam bo pa kdaj klub temu za to hvaležen!