QUIS UT DEUS ?!

sobota, 3. september 2016

PISMO ŠKOFA FELLAYA DOBROTNIKOM



Christus Rex

Christus Rex


Posted: 03 Sep 2016 12:48 AM PDT

1917.-2017., važnost fatimske poruke

Dragi prijatelji i dobročinitelji,

Godine 1917. Gospa se udostojala posjetiti zemlju. Povjerila je trima vidjelicama u Fatimi poruku od nekoliko dijelova, od kojih su neki klasificirani pod nazivom "tajna", tako da su fatimska "poruka" i "tajna" postali gotovo sinonimi. Potrebno je, međutim, između njih napraviti razliku. Poruka je odmah priopćena. Dijelovi koji pripadaju tajni su trebali biti kasnije otkriveni, na razne datume, od kojih je zadnji bio 1960. Tajne se tiču glavnih događaja u Crkvi i svijetu, u skladu s načinom na koji se čovječanstvo odnosi prema Bogu. Oni se bave ratovima, nestankom cijelih naroda, ozbiljnim zabludama koje se šire preko svih kontinenata, posvećenja Rusije od strane pape i biskupa, pobjedom Bezgrješnog Srca i razdobljem mira.

Uspostaviti pobožnost prema Bezgrješnom Srcu Marijinu u cijelom svijetu

Godinu dana prije proslave stogodišnjice fatimskih ukazanja, koja su priznata od strane Crkve kao autentična, dopustite mi da ponovim važnost ovog događaja i tu poruku, koja nas podsjeća na brojne temeljne vjerske istine i pokazuje stvarnu Božju intervenciju u ljudskoj povijesti.

1) Suština poruke nalazi se u ovim riječima Blažene Djevice sestri Luciji, 13. lipnja 1917. godine: ,,Isus vas želi upotrijebiti kako bi Mene učinio poznatom i voljenom. On želi uspostaviti Pobožnost mome Bezgrješnom Srcu u svijetu. Obećavam spasenje onima koji ga prihvate i njihove duše će biti ljubljene od Boga kao cvijeće koje sam postavila da krasi njegovo prijestolje.

Kada razmotrimo fatimsku poruku u cjelini, sa svojom tajnom, dok razmatramo utjecaj koji je imala i koji još ima na povijest Crkve i svijeta, postaje očito da se sve vrti oko božanske intervencije: ,,On (Isus) želi uspostaviti pobožnost mom Bezgrješnom Srcu u svijetu. Kasnije, kada je sestra Lucija upitala Presveto Srce zašto On želi posvetu Rusije, Gospodin joj je odgovorio: ,,Zato što želim da cijela moja Crkva prepozna ovu posvetu kao trijumf Bezgrješnog Srca Marijina, kako bi se onda pobožnost prema njoj mogla širiti i kako bi pobožnost prema Bezgrješnom Srcu bila postavljena uz bok pobožnosti Mog Presvetog Srca (proljeće 1936).

2) Druga temeljna istina koja proizlazi iz fatimske poruka je, naravno, prava intervencija svemogućega Boga u ljudskoj povijesti, i pojedinaca i naroda. To je očita istina za nas, ali danas je široko napadnuta u ateističkom, liberalnom ili socijalističko-komunističkom svijetu - masonskom svijetu, koji želi vršiti svoje aktivnosti i ostvariti svoje planove bez ikakvog obzira prema Stvoritelju i Spasitelju, Bogu, našem Gospodinu Isusu Kristu. Nažalost, mnoge crkvene vođe su također ogrezli u ovoj ideji da svijet, nacionalne države i narodne vlasti ne moraju polagati račune Kristu Kralju, Kralju naroda. Mnogi elementi u fatimskoj poruci nam pokazuju upravo suprotno. Ovo su tri od njih:

a) Presveta Djevica objašnjava fatimskoj djeci da je Bog stavio mir naroda u Marijine ruke. Hoće li oni uživati mir ili patiti od rata ovisi u prvom redu o Gospi, po izričitom uređenju Božje providnosti.

b) Odgovarajući na zahtjev Blažene Djevice za posvetu njezinom Bezgrešnom Srcu, portugalski biskupi su izvršili, dok je Španjolska ignorirala taj zahtjev. Sestra Lucija je sama objasnila da su nedaće koje su nakon toga pogodile Španjolsku (koje je Portugal izbjegao) bile posljedice toga što su španjolski biskupi zakazali učiniti tu posvetu.

c) Nakon navještaja da će, ako se svijet ne obrati, doći još strašniji rat, stigao je Drugi svjetski rat. Ako pažljivo razmotrimo najvažniji datume iz tog rata, možemo primijetiti da oni odgovaraju blagdanima Presvete Djevice Marije. Osobito 8. svibnja, na blagdan Marije Posrednice - nekad blagdan sv. Mihaela Arhanđela - je datum njemačke predaje; i 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, je datum kada je japanski car prihvatio poraz svoje zemlje.

Stvarna Božja intervencija u ljudskoj povijesti

3) ,,Bog se ne da izrugivati! (Gal 6: 7). Ovo su, prema svjedočenju sestre Lucije, Gospodinove riječi 1929., dvije godine nakon što je Gospa došla da joj kaže da je stiglo vrijeme za posvećenje Rusije - zahtjev koji je ostao neostvaren: ,,Neka moji službenici znaju, da će ih, ako budu slijedili primjer francuskog kralja u odgađanju izvršenja moje zapovijedi [posveta Rusije], zadesiti ista nesreća" (kolovoz 1931.). Te riječi podsjećaju na zahtjev od strane Srca Isusova Luju XIV 1689., koje je francuski kralj prezirao provesti. Sto godina kasnije izbila je Francuska revolucija, što je rezultiralo propašću kralja Luja XVI. i odsijecanjem njegove glave. Prijetnje od strane našeg Gospodina svojim službenicima su strašne, dakle oni će slijediti kralja Francuske u nesreću. Trenutni progoni mnogih kršćana, napadi na posvećen osobe, daju nam razloga da mislimo da, nažalost, svećenici i biskupi, službenici Gospodinovi, još nisu popili ovaj kalež nesreće do kraja.

Sve to pokazuje važnost koju Naš Gospodin daje Fatimi i njezinim porukama o pobožnosti prema Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Možemo zaključiti da je povijest 20. i 21. stoljeća, duboko ovisna o ovoj božanskoj namjeri: pobožnosti Bezgrešnom Srcu, ali i krajnjom nepažnjom svijeta i mnogih crkvenih vođa u izvršenju te nakane, koja je očitovana s velikom jasnoćom i praćena izvanrednim čudima.

Na temelju Gospinih riječi možemo zaključiti da će Božji planovi dovesti do konačne slave trijumfa Bezgrješnog Srca Marijina, kada Rusiju bude posvetio Sveti Otac, ujedinjen s biskupima iz cijeloga svijeta. S ovom pobjedom, vrijeme mira je obećano svijetu i Crkvi.

Do sada mnogi pokušaji da se učini posveta nisu doveli do učinaka koje je Marija obećala. I unatoč neupitne vjerske obnove pravoslavne Rusije u posljednjih nekoliko godina, danas ne vidimo ni posvećenje ni bilo kakvo povećanje pobožnost prema Bezgrešnom Srcu Marijinu u svijetu. Upravo suprotno.

Godinu dana za pripremu stote obljetnice Fatime

Kako bi se kvalitetno pripremili za stogodišnjicu fatimskih ukazanja, odlučili smo pokrenuti novu Križarsku vojnu svete krunice, molitvu koja Bezgrješno Srce Marijino tako hitno traži.

Da bi što je moguće bliže odgovorili božanskim namjerama, i Gospinom inzistiranju na potrebi vršenja zadovoljštine za grijehe, mi ćemo usmjeriti naša srca na spajanje naše krunice s mnogo žrtava. Nadamo se da ćemo uspjeti ponuditi krunu od dvanaest milijuna krunica i pedeset milijuna žrtava. Svim srcem želimo raditi na širenju pobožnosti prema Bezgrješnom Srcu, posebno u ovo vrijeme molitve i pokore. To je prvobitna namjera naše Križarske vojne, kojoj također pridružujemo sinovski zahtjev za pobjedu njezinog Bezgrešnog Srca i za posvećenje Rusije prema Gospinim uputama. I na kraju, u teškim vremenima kroz koja prolazimo, kako u svijetu, tako i u Crkvi, tražimo našu nebesku Majku za posebnu zaštitu Svećeničkog bratstva sv. Pija X., njihovih djela i svih s njima povezanih vjerskih zajednica.

Pozivamo sve vas, iz ljubavi prema Majci Božjoj, Njenom Žalosnom i Bezgrješnom Srcu, da umnožimo ta djela koja ćemo sami činiti, da vršimo ovu pobožnost intenzivnije i širimo ju. Stoga preporučujemo da nakon marljive pripreme, posvetite svoje domove i svoja djela Bezgrešnom Srcu i vršite pobožnost prvih pet subota u mjesecu, osobno nosite škapulare Gospe Karmelske i širite Čudotvornu medaljicu koji je Blažena Djevica dala na Rue du Bac u Parizu - medaljon koji na poleđini prikazuje dva srca Isusa i Marije.

Ponudimo na taj način naš mali doprinos nebeskim zahtjevima, primimo božansku zaštitu, i iznad svega zadobijmo pravovremeno ispunjenje najljepšeg od svih obećanja: našeg spasenje, spasenja grješnika.

Neka vas se Gospa udostoji blagosloviti s djetetom Isusom, kao što lijepa, pobožna molitve iz Časoslova kaže: ,,Nos cum prole pia benedicat Virgo Maria“.

Na blagdan Gospe Karmelske, 16. srpnja 2016.

+ Bernard Fellay